Rafn
Då många har visat intresse för uppgifter om namnet Rafn, så kommer här vad jag hittills har sammanställt om de olika släkterna. Sidorna är gjorda ganska hastigt.

Som det ser ut idag så finns det i Skåne åtminstonde fem olika släkter. Om dessa går att knyta samman längre tillbaka i tiden skall jag låta vara osagt, men man vet aldrig.

Jag kommer att dela upp släkterna var för sig och du hittar information om de olika släkterna nedan. Klicka på den länk som tror passar dina intressen.

Givetvis är jag mycket intresserad av att höra vad ni tycker och tänker om mina uppgifter. Skriv gärna en rad till mig och berätta. Jag är även intresserad av kompletteringar eller information om ni hittar några felaktiga uppgifter.

Då jag har ganska mycket uppgifter om en del personer, så kan jag inte lägga ut allt jag har, det tar för mycket plats. Men om det är någon speciell som ni är intresserad av skriv ett brev till mig så skickar jag resten av de uppgifter jag har. Jag utelämnar även källorna, den som är intresserad kan kontakta mig för dem.

Jag har sett åtskilliga exempel på hur namnet stavas: Rafn, Raffn, Ravn, Rahmn, men även den latinska varianten Corvin förekommer. Namnet betyder ju korp som du säkert känner till.

Titta på Malmösläkten Rafn
Titta på Önnestadssläkten Rafn (Denna släkt är jag speciellt intresserad av då dessa är mina anor).
Titta på Osby-/Loshultsläkten Rafn
Titta på Ravn-Findorphsläkten
Titta på Torrlösasläkten Corvin
Titta på Övriga, hittills okopplade Rafn

Det finns säkert flera personer med dessa namn, påpeka gärna om jag har missat någon.


Senast uppdaterad 11/4 2000 av Niklas Hertzman